«Εγώ προσπαθώ καθημερινά με τιμιότητα, με εργατικότητα να ανταπεξέλθω στις σοβαρές υποχρεώσεις που έχω αναλάβει. Δεν σκέφτομαι ούτε μηχανισμούς να στήσω ούτε κομματάρχης να γίνω. 32, 33 χρονών άνθρωπος αν σκεπτόμουν με λογικές και πρακτικές του παρελθόντος, θα ήμουν χαμένος εξ αρχής. Δεν θέλω να έχω επαφή με τις πρακτικές και με τον τρόπο – που κατηγορούμε όλοι άλλωστε – που δούλευαν οι βουλευτές και οι πολιτικοί τα προηγούμενα χρόνια», ήταν ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στην εκπομπή Βήμα για όλους του STAR Κεντρικής Ελλάδος, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιάννης Σαρακιώτης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα. Αναλυτικότερα:
Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων Ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε τα ακόλουθα:
«Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο δημόσιο δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Δεν νοείται τόσα χρόνια να υφίσταται ένας δημόσιος οργανισμός – και το δημόσιο μία επιχείρηση είναι και σαν επιχείρηση θα έπρεπε να λειτουργεί – χωρίς αξιολόγηση. Όπως αξιολογήστε εσείς κι εγώ καθημερινά από τους συναλλασσόμενους, έτσι θα πρέπει να αξιολογούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι», συμπληρώνοντας ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκρούστηκε με το σύστημα αξιολόγησης των προηγουμένων, διότι προεξοφλούσε την ύπαρξη ανθρώπων ανικάνων».
Για το τοπίο της υγείας και το Γ.Ν. Λαμίας Ένα μείζον ζήτημα της πρόσφατης κοινοβουλευτικής
δράσης του είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, με τη μνεία στην πρόσφατη αναφορά για τα προβλήματα του Γ.Ν. Λαμίας. Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε την αποψίλωση του χώρου της υγείας κατά τα προηγούμενα έτη και ότι από το 2010 και μετά δεν έγινε καμία πρόσληψη στο Γ.Ν. Λαμίας, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί με 70 ιατρούς αντί 145 που περιλαμβάνει το οργανόγραμμα.
Για το ρόλο των συμβούλων και των μετακλητών Για τους μετακλητούς, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε: «Όταν αναλαμβάνει μία κυβέρνηση παγκοσμίως το σύνταγμα δίνει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς και στους βουλευτές να επιλέγουν άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους» και αναφερόμενος στις παρελθούσες πρακτικές της τωρινής αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε 52 συμβούλους και ο κ. Βερναδάκης δύο ή τρεις συμβούλους, αντιλαμβάνεστε πόσο αίολες είναι οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Κι αν θέλετε να σχολιάσουμε και γιατους συμβούλους, βλέπουμε όλες αυτές τις ημέρες και μήνες τι γίνεται με το όνομα του κ. Παπασταύρου, το δεξί χέρι του κ. Σαμαρά. Χθες διέρρευσε από τα Panama papers, ότι το όνομα του εμπλέκεται για συμμετοχή σε άλλες τρεις off shore εταιρείες, ως μέλος του Δ.Σ. Δεν ήταν συγγενής».
Για τη σχέση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας Ο κ. Σαρακιώτης, αναφερόμενος σε πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβαση του, επεσήμανε την ανάγκη στελέχωσης των δικαστηρίων με ειρηνοδίκες, καθώς εξαιτίας του φόρτου εργασίας, καθυστερεί τόσο ο προσδιορισμός των δικαστηρίων, όσο και η έκδοση των αποφάσεων. Επιπλέον, τόνισε τις ελλείψεις και σε δικαστικούς υπαλλήλους, πράγμα το οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τη προκήρυξη 690 θέσεων σε όλα τα δικαστήρια, με μέρος αυτών να αφορά το Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο Λαμίας.
Για το θέμα των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε: «Δυστυχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια οι υποθέσεις επηρεασμού της δικαιοσύνης είναι αμέτρητες. Περισσότερο αφορά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία γιατί εκεί λαμβάνονται οι πλέον σοβαρές αποφάσεις. Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη Δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός ανέφερε δεκατρείς περιπτώσεις στις οποίες έγινε ευθεία παρέμβαση των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της δικαιοσύνης», συμπληρώνοντας ότι: «Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες δικαστές τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε».
Για τη δράση των Μ.Κ.Ο στο προσφυγικό Σε συνέχεια της πρόσφατης σχετικής παρέμβασης-ερώτησής του, σχετικά με τις Μ.Κ.Ο. και την ψήφιση (με 169 ψηφίσαντες) του πρόσφατου νομοσχεδίου για το προσφυγικό, ο κ. Σαρακιώτης έκανε μνεία στο ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εμπλέκονται στο θέμα της υποστήριξης των προσφύγων/ μεταναστών. Συγκεκριμένα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις που προκλήθηκαν, δήλωσε: «Πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες καταγραφής των Μ.Κ.Ο και η κυβέρνηση δείχνει τη διάθεση της να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο», τονίζοντας παράλληλα ότι η ελληνική πολιτεία έχει τον πρωτεύοντα ρόλο και δευτερευόντως οι Μ.Κ.Ο, συμμετέχουν και βοηθούν.
Για τη διαπραγμάτευση και το ρόλο του Δ.Ν.Τ. Καυστικός απέναντι στις πρόσφατες αποκαλύψεις και τον ρόλο των ανώτατων στελεχών του Δ.Ν.Τ., όπως αυτός κατεγράφη στα wikileaks, ήταν ο Φθιωτός Βουλευτής. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Το τελευταίο περιστατικό δεν μπορώ να αξιολογήσω τι συνέπειες θα έχει στη διαπραγμάτευση. Υπάρχουν θετικά μηνύματα ότι η Ελλάδα τηρεί στις δεσμεύσεις της. Δεν είναι δυνατό σε συνομιλίες ανωτάτων στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να ακούγονται απειλές για τη χώρα μας ή απειλές για την κ. Μέρκελ. Θα πρέπει να αντιληφθεί και το ΔΝΤ ότι υπάρχουν άνθρωποι που κυβερνούν αυτή τη χώρα και δεν χρειαζόμαστε άλλους σωτήρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου