Όλοι εμείς οι κάτοικοι της Φθιώτιδας που στηρίξαμε τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» ζητάμε να μας εξηγήσετε γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε ψήφισε το νόμο 4264 που επιχειρεί να τις απαγορεύσει. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και αναμένουμε άμεσα την έγγραφη δημόσια απάντησή σας.
Πολίτες της Φθιώτιδας στηρίξτε την πανελλαδική διαμαρτυρία.
Αγαπητοί συμπολίτες
Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανακούφισε εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά αδύναμους πολίτες και ανέδειξε διεθνώς το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας. Μόνο στο νομό Φθιώτιδας 2.300 οικογένειες έχουν προμηθευτεί αγροτικά προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες» από τις 14 διανομές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Λαμίας, από τον Μάιο του 2013 μέχρι σήμερα.

Κι όμως, η κυβέρνηση, αντί να πατάξει τους μεσάζοντες και να περιορίσει τα κέρδη τους, αντί να στηρίξει τους πολίτες και τους παραγωγούς, έπληξε τις λαϊκές αγορές και επιχειρεί την εξόντωση των κινημάτων.Μονοδρόμησε την εμπορική δραστηριότητα των παραγωγών, εξυπηρετώντας στην ουσία τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Πρόσφατα, ψηφίστηκε ο νέος νόμος περί λαϊκών αγορών σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (!!!) και δεν επιτρέπεται η έκδοση νέων αδειών πλανόδιου εμπορίου σε ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ. Δηλαδή, στο εξής, ο νέος παραγωγός που θα βάλει πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, παρά μόνο στους χονδρεμπόρους και στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.
Ναι, αυτό τον νόμο ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Σας καλούμε να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία που ξεκινήσαμε σήμερα, και όλοι μαζί να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει τα επίμαχα σημεία του νόμου.
Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και την οργάνωση νέων διανομών, χωρίς να πτοηθούμε από την ύπουλη προσπάθεια κατάργησης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες»
Σας καλούμε να καταθέσετε κι εσείς τη δική σας ψηφιακή υπογραφή κάνοντας κλικ εδώ και να στηρίξετε την πανελλαδική διαμαρτυρία. Στον ακόλουθο χάρτη κάντε κλικ στον κύκλο της Λαμίας και στηρίξτε τον αγώνα κατά της αισχροκέρδειας!
Διαδώστε το!
Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας