Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Σας είναι γνωστή η δράση του κινήματος «δεν πληρώνω» ως αντίδραση στις υπέρογκες και εν πολλοίς αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις διέλευσης από τα διόδια της ΠΑΘΕ, ειδικά στις περιοχές Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας, όπου η πυκνότητα των διοδίων και τα υψηλά τέλη διέλευσης ακόμη και για κοντινές διαδρομές κάνουν απαγορευτική τη χρήση του δρόμου από κατοίκους και επαγγελματίες των συγκεκριμένων περιοχών.
Σας είναι επίσης γνωστό ότι τα οχήματα που διέρχονται δίχως την πληρωμή του τέλους διέλευσης καταγράφονται από κάμερες που έχει εγκαταστήσει ο παραχωρησιούχος «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.», βεβαιώνονται ως παραβάσεις και αποστέλλονται οι πράξεις βεβαίωσης με το προβλεπόμενο πρόστιμο στον θεωρούμενο ως παραβάτη οδηγό.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι καταγγελίες και οι αναφορές πολιτών για τη λήψη τέτοιων βεβαιώσεων, λόγω διέλευσης από τα διόδια Πελασγίας, στη Φθιώτιδα, χωρίς την καταβολή του τέλους διοδίων. Οι καταγγελίες και οι αναφορές επισημαίνουν τα εξής:
  1. Η βεβαίωση της παράβασης αποστέλλεται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, που εδρεύει στον Αλμυρό Μαγνησίας.